Fietsroutes

Tientallen kilometers fietspaden vind je in en vooral rond Bergen aan Zee. Zowel in het Noord-Hollands Duinreservaat als in de Schoorlse Duinen maak je eindeloze tochten in ieder seizoen. Er is goede bewegwijzering en er zijn uitstekende verharde paden.

Duingebied

Comfortabele routes, maar ook hier en daar een stevige klim of afdaling door de open duinen of de golvende bossen. Gemotoriseerd verkeer heeft in het duingebied geen toegang, maar elektrisch aangedreven fietsen met trapondersteuning zijn toegestaan.

Omgeving verkennen

Fietsen geeft je een grote actieradius. Daarom is Bergen aan Zee een perfecte startplaats voor een langere fietstocht, bijvoorbeeld naar de poldergebieden, de kaasstad Alkmaar of bijvoorbeeld de eeuwenoude West-Friese Omringdijk.

Fietskaarten

Bij de Beach Bazar zijn handige fietskaarten te verkrijgen voor onvergetelijke tochten in de wijde omgeving; bijvoorbeeld de Brede Duinenroute, uitgeroepen tot de mooiste fietstocht van Nederland.

Routes

Bekijk hier de mooiste fietsroutes van Bergen aan Zee en omgeving:

Fietsen door de Schoorlse Duinen »
Bergen, Egmond aan de Hoef en Alkmaar »
Bekijk alle fietsroutes rondom Bergen aan Zee »

Duinkaarten

Als u het Noord-Hollands Duinreservaat bezoekt (tussen Wijk aan Zee en Bergen) heeft u een duinkaart nodig. Een duinkaart is nodig voor personen van 18 jaar en ouder. Een duinkaart is persoonlijk en gaat direct in op het moment van kopen. U kunt bij ons terecht voor een dag-, week- of jaarkaart.

Verken de omgeving met prachtige fietsroutes